Guide: De små cafeer, du (måske) ikke kender endnu

Lige i starten af Amagerbrogade, i nr. 10, ligger en grøn perle. Rooty er det grønne indspark til dig, der gerne vil hente mad ude til at spise hjemme uden at gå på kompromis med smag og kvalitet. Hos Rooty kan de servere dig sunde, nordiske salater lavet på lokale og økologiske råvarer. Alt sammen med tanke at gøre noget sundt både for mennesker og vores planet.
Til dig, der vil have en salat, der både mætter og smager af kvalitet og omtanke
”Vi var fra start drevet af at sammensætte retter, som balancerer mæthed, sundhed og smag ved hjælp af den optimale sammensætning.” siger Zina Laura Bosse, der har en baggrund som arkitekt. ”Ligesom vi bruger forskellige urter, frø og kerner med sundhedsmæssige fordele, og som vi også synes er flotte og er med til at vække appetitten – det er ikke kun maven, der spiser men også øjnene”.
Ejeren fortæller desuden smilende om, at det har været helt fantastisk at mærke den opbakning og villighed, der er til at hjælpe og støtte lokalt. De følger nøje retningslinjerne under corona, men det er ikke til at tage fejl af ejerens enorme glæde for stadig at kunne holde gang i forretningen – især båret af støtten fra alle dem, der køber take away med og spiser hjemme:
“I en svær og udfordrende tid er det meget meningsfyldt fortsat at kunne give alle en mulighed for at spise et sundt og nærende måltid på lokale råvarer – især nu hvor immunforsvaret har ekstra brug for det og tiden kan være presset for mange. Hver enkelt salat er blandet med kærlighed og omhu til den enkelte.” 
Alle salater er lavet på naturlige, frisklavede, ikke-forarbejdede råvarer og rige på protein og fibre. Det er nordiske råvarer i høj kvalitet, lokalt dyrkede, primært plantebaseret, og med stort fokus på økologi der udgør grundstenen hos Rooty.
Rooty er endnu et eksempel på, hvor meget vi kan sammen (hver for sig). Zina fortæller desuden om, at en gæst havde lavet en liste over lokale spisesteder og forretninger, hun ville støtte og købe fra i den kommende tid, og i dag stod den på nordiske salater fra Rooty. Det er en virkelig god ide til dig, der ønsker at støtte de lokale butikker og samtidig få noget godt at spise.
Åbningstider
Rooty på Amagerbrogade 10 holder i denne tid åbent fra kl 16-20 alle ugens dage. De håber snart at kunne vende tilbage til vores fulde åbningstid fra kl 11-20 igen.
Bestilling
Du kan bestille din nordiske salat online på Rooty.dk, ringe på 81292300 eller få den leveret med Roomservice, Wolt eller JustEat.